Végre lesz kihívója a 3kg-os kategóriában a Bosch GBH 18V-28DC fúrókalapácsnak, mivel hamarosan megjelenik a Bosch GBH 18V-28CF fúrókalapács. A két vetélytárs elég komoly előnyökkel indul, igazából nehéz lesz választani a vásárlóknak közülük.

A Bosch GBH 18V-28DC egy kiváló fúrókalapács kitűnő összeszerelési minőséggel, jó ütőerővel, ellensúlyos rezgéscsillapítással, opcionálisan választható GDE 28 D nagyon jól használható, könnyű porelszívó rendszerrel rendelkezik. Egyedüli hátránya a hosszúságából ered, de ez nem mindenkinek probléma. Sajnos Magyarországon csak a doboz nélküli változat kerül fogalomba, de egy jó táskával kiküszöbölhető ez a probléma. Remélem azért előbb vagy utóbb itthon is meg lehet majd vásárolni a dobozát melynek típusa XL-BOXX 1 605 438 1GL valamint a hozzá tartozó L-BOXX betét 1 600 A02 R2U .

A Bosch GBH 18V-28CF, alap állapotban kompaktabb méretű, ráadásul megkapja a Bosch új felhasználói interfészét amellyel könnyedén szabályozható a maximális teljesítmény, illetve mobiltelefon segítségével egyedi üzemmódot is be lehet állítani. Az opcionálisan választható GDE 18V-16 porszívóval együtt viszont már elmúlik a méretelőnye, és nehezebb és drágább is lesz a készülék.

Pozitív változás, hogy a Bosch GBH 187-LI géppel ellentétben, a GBH 18V-28CF-et elemcsere miatt már nem kell szervizbe küldeni, hanem saját magunk kicserélhetjük az elemet, igaz ez a többi gépnél is így volt. Bővült a választható funkciók köre is a kezelőfelületen. Nem lennék meglepődve ha a GBH 18V-28DC gép is megkapná ezt a kezelőfelületet. A fém tartó kampó nagyon jó szolgálatot tehet munka közben, fel lehet akasztani a gépet például a létrára, ilyen megoldás található a GBH 18V-28DC gépen is, de szerintem ennél a gépnél jobban eltalálták a helyét.

Kiváncsi leszek, hogy milyen lesz a készülék élőben remélem, hogy majd tesztelhetem is egy kicsit. 🙂

Új kihívó a láthatáron 3kg-os kategóriában