Végre sikerült megvásárolnom a Paradox TM70-es kezelőt. Személy szerint nekem teszik a kezelő szögletes formavilága. A kijelző tényleg jobb lett, több információt tud megjeleníteni egyszerre mint a TM50, ami adódik a méretéből is. Azért sikerült a Paradox-nak, egy jól áttekinthető és könnyen kezelhető menürendszerrel felvértezett kezelőt létrehoznia, több programozás amit eddig csak kódok beírása után volt lehetséges, az most menüből könnyebben elérhető. Azért nem lenne rossz ezt a menüs programozást bevezetni a riasztó teljes programozására is, hogy ne kelljen programozói kézikönyvből kinézni a kódokat és a beállítási opciókat. A diagnosztikai funkciókat is bővíteném, mert ugyan van nagyon jól áttekinthető sétateszt és feszültség kijelzés funkció, de igazán lehetne bővíteni bemenetenkénti ellenállás lekérdezési funkcióval, valamint modulok diagnosztikai lapjával ahol megjeleníthető lenne feszültség szintek, kommunikáció állapota stb. mint amivel a Honeywell GD-520  is rendelkezik.  Tudom, hogy a Paradox ezeket az információkat a BabyWare szoftverbe megjeleníti, de amikor kimegy az ember a helyszínre néha jól jönne, ha a kezelőről is lekérdezhető volna. Az egyetlen hátránya a nagy kijelző méretnek a teljesítmény többlet igény,  de arra már ott van az EVOHD központ, egyébként is áramszünet idején úgyis lekapcsol a kezelő energiamegtakarítás végett.
A kisebb hiányosságokat leszámítva (fordításból származó hibák mint például a fényerő beállításakor a DIM értéke helyett megjelenő hibás karakterek) ajánlom mindenkinek a kezelő használatát, mert a mai világba már szerintem a biztonságtechnikába is érdemes haladni a korral, és nem leragadni a 90-es évek technikájánál.

Érdekes információ derült ki a Paradox oldaláról letölthető információs lapból is, mely szerint a TM70 kompatibilis az új Swan panelekkel is, mely titkosított RS-485 portot használ kommunikációra, bár ez a port már az EVOHD központon is megtalálható. Lehetséges, hogy ebben az évben még egy új központtal is találkozhatunk. 🙂

Paradox TM70 kezelő