Csizmadia Tamás

Debrecenben születtem 1974-ben. A Hunyadi János Általános iskola elvégzése után, a 127-es Szakmunkásképző Intézetbe jelentkeztem, ahol 1991-ben végeztem Telefon és hálózatszerelő szakmunkásként. Első munkahelyem a Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. volt ahol villamos fogyasztásmérők felújításával, hitelesítésével foglalkoztam. Munkámból kifolyólag megismerkedtem a számítástechnika világával, először a Commodore 64-es számítógéppel, majd 1993-tól Intel 286 és 386-os gépekkel. Lehetőségem volt a munkáltatom által szervezett MS-DOS 6.22 és Windows 3.1 tanfolyamokat is elvégezni.

Az internetes honlap készítésének gondolata 1998-ban vetődött fel bennem, amikor munkahelyem átszervezésének köszönhetően (HITI Kft. majd után ZSG-Hungária Kft.) Karcagra helyezték.

Az alapötletem az volt, hogy kihasználva két kedvenc hobbimat (fotózás és számítástechnika) készítsek egy Karcag városát fényképekkel bemutató honlapot. A hosszas kutatómunka után nekiláttam, és megszületett az első honlapom (kezdetben csak a link gyűjtemény működött).

honlap

1999-ben elvégeztem a Számítógép-kezelő (-használó) OKJ tanfolyamot mellyel együtt megkaptam az ECDL-t is. Az iskola befejezése után újult erővel folytattam a honlap szerkesztését, melynek köszönhetően sikerül, szerintem viszonylag egyszerű és jól áttekinthető honlapot készíteni. Az új megjelenésnek köszönhetően sikerült megszerkeszteni Karcag és Debrecen városát bemutató honlapomat.

A Karcag városát bemutató honlapom alapjain elkészítettem a ZSG-Hungária Kft. új honlapját is, mert a régi kicsit elavult volt.

A Karcag városát bemutató oldalt idővel megszüntettem mivel debreceni lakos révén nem tudtam folyamatosan aktualizálni.

A honlapom készítésekor több technikát, és több domain nevet is kipróbáltam az évek alatt, mert nem éreztem tökéletesnek.

civisweb

 A növekvő fotószám valamint a Linkek oldal bővülése miatt áttértem a WordPress használatára, melynek köszönhetően  sokkal könnyebbé vált a honlap kezelése. Az eddigi szöveges logó helyett megjelent a grafikus változat is mivel itt már komolyabban kezdtem foglalkozni a vektorgrafikával (CorelDraw, Inkscape).

i14-old

Honlapom 2013-as évtől nagy változásokon ment át, mivel a Debrecen oldal látogatottsága nem volt túl nagy ezért először a teljes megszüntetésén gondolkodtam, de inkább elszántam magam és elkezdtem újrafotózni  a várost, sőt bővíteni az oldalt régi felvételekkel is.

i14-2013

A 2014-es év legnagyobb változása az, hogy munkahelyem megszűnése miatt új munkahelyet kellett keresnem. Azért minden rosszban van valami jó is, mivel  lehetőségem volt a Debreceni 2-es villamosok érkezését nyomon követni. Felvételeim bekerültek az INDÓHÁZ Online oldalára is. Szerencsére munkahelyi problémám is megoldódott mert sikerült  szakmámban elhelyezkednem a Bihari Vállalkozás Kft-nél. Sőt a villamos fotózásnak köszönhetően, lehetőségem lett volna a DKV Zrt-nél oktatáson részt venni, hogy villamosvezető legyek, de családi okok miatt vissza kelet mondanom a tanfolyamot. A honlap szerkesztése is sokat változott mivel ekkor már teljesen szabad szoftvereken alapult, mivel áttértem a Debian az Inkscape valamint a Gimp használatára.

A 2015-ös év végre sordöntő fordulatot hozott, (már ami a honlapot illeti)  mivel a domain nevet megváltoztattam ispotaly.com valamint ispotály.com címre. Természetesen elérhető marad az i14.hu cím is. Az új domain névhez természetesen új logót is terveztem, mely szimbolizálja a lebombázott Református Ispotály templom tornyát.

ispotály.com - 2015

Új év új sablon. 2016.01.03-án megint változtattam a honlap arculatán, mert túl egyhangú volt számomra az előző sablon. Remélem a Spacious sablon használhatóbbá és szebbé teszi a honlapomat. A fényképezőgépet is sikerült lecserélnem ezért remélem, hogy szebb képeket tudok majd készíteni. Igazából most érzem úgy, hogy teljesen összhangba van a honlap, tartalom, megjelenés és domain szempontból. 🙂

ispotály.com - 2016

A 2016-os év nagy változást hozott életembe, mivel munkahelyemnek köszönhetően (Bihari Vállalkozás Kft.) részt vehettem az Elektronikus Vagyonvédelmi Rendszerszerelő OKJ tanfolyamon, melyet 2016.12.12-én sikeresen elvégeztem.

Nagyon sok töprengés után, mégis úgy döntöttem, hogy 2018 augusztusától végleg megszüntetem a Debrecen városát bemutató részt. A mai kor követelményeinek már nem igazán felet meg a megjelenítés technikája, és a tartalmat sem tudtam frissíteni.

Elvégeznem a Power Biztonságtechnika Kft. által megrendezett négyrészes Paradox oktatást, melynek eredményeként megkaptam a Hivatalos PARADOX kivitelező oklevelet.

2018 Hivatalos PARADOX kivitelező oklevél

2018-as évtől kezdve áttértem Mac gép használatára ami remélem majd látszik grafikai téren is. 🙂